Керівництво Держпродспоживслужби зустрілося з ліквідаторами аварії на ЧАЕС

26.04.2016 16:33

Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа та заступник Голови Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Олександр Вержиховський зустрілися з ліквідаторами аварії на Чорнобильській атомній електростанції 26 квітня 1986 року.

У зустрічі, ініційованій Радою ветеранів з нагоди 30-річчя від дня аварії на ЧАЕС, також взяли участь фахівці Держпродспоживслужби, виробники та постачальники ветеринарних препаратів, спеціалісти Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, профільних асоціацій.

Володимир Лапа та Олександр Вержиховський висловили слова поваги та глибокої вдячності ветеранам праці, які брали безпосередню участь в ліквідації аварії на ЧАЕС.

«Ми тільки зараз починаємо розуміти весь масштаб трагедії, яка відбулася 30 років тому і «плоди» якої ми пожинаємо досі з дня на день. Ми щиро вдячні вам за цю велику і небезпечну місію, яку ви виконали. Ви пройшли крізь жорстокі випробування і своїм прикладом показали, що таке героїзм і справжні цінності», - зазначив Володимир Лапа, звертаючись до ветеранів-ліквідаторів.

У свою чергу Олександр Вержиховський наголосив, що учасники зустрічі є безпосередніми свідками трагедії і їм довелося побувати у самому пеклі, щоб ліквідувати аварію на ЧАЕС: «Чорнобильська катастрофа – це біль і трагедія, героїзм і самопожертва. Низький уклін за ту роботу, яку ви зробили. Ми повинні пам’ятати, яку ціну сплачено за право жити на цій землі. Важливо не забувати тих, хто зараз стоїть перед нами, і тих, хто відійшов у вічність».

Під час зустрічі ліквідаторам вручено нагрудні відзнаки «Пам’ять Чорнобиля» Спілки ветеранів силових структур України та знаки народної пошани «За мужність» Всеукраїнського об’єднання «Спілка Чорнобиль – Україна».