На Херсонщині фахівцям Держпродспоживслужби провели навчання організації заходів санітарно-епідеміологічних розслідувань

21.06.2019 16:00

21 червня 2019 року у м. Каховка Херсонської області фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області провели нараду-навчання присвячену актуальним питанням організації заходів щодо санітарно-епідеміологічних розслідувань локалізації та ліквідації ускладнень санітарно-епідемічної ситуації.

Ініціаторами проведення навчань виступили Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів та Управління ветеринарної медицини Головного управління Держпродсподживслужби в Херсонській області.

Участь у нараді взяли представники відділів державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства міських, районних, міжрайонних управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, представники Херсонської державної регіональної лабораторії ім. проф. Ценковського Держпродспоживслужби, та ДУ "Херсонський обласний лабораторний центр МОЗ України".

Присутні обговорили питання, які є актуальними у літній сезон: організація здійснення санітарно-епідеміологічних розслідувань групових інфекційних захворювань харчових отруєнь, масових неінфекційних захворювань (отруєнь).

Учасники розглянули конкретні дії та заходи кожної ланки при локалізації і ліквідації ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, лабораторного супроводу та контролю.

Особливу увагу приділено профілактиці виникнення та поширення спалахів інфекційних захворювань. Також у рамках навчань відпрацьовані практичні навички та розв’язання ситуаційних задач.