На Прикарпатті фахівці Держпродспоживслужби обмінялися досвідом в галузі фітосанітарної безпеки

19.06.2019 15:41

 У червні 2019 року Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області  відвідали фахівці головних управлінь з Рівненської, Волинської, Запорізької, Чернігівської та Сумської областей з метою обміну досвідом в галузі фітосанітарної безпеки.

Начальник Головного управління в Івано-Франківській Роман Гурський  привітав учасників зустрічі та ознайомив їх із специфікою роботи управління фітосанітарної безпеки та Держпродспоживслужби Івано-Франківщини в цілому.

У ході заходу фахівці Держпродспоживслужби Івано-Франківській області поділилися з колегами досвідом щодо проведення державного нагляду (контролю) у сфері захисту та карантину рослин, його документального оформлення та порядку внесення  інформації до загальнодержавного реєстру. 

Також присутні обговорили та проаналізували методики проведення моніторингу пестицидів та їх обліку, шляхів та методів здійснення даної роботи  в різних регіонах України.

Особлива увага була приділена алгоритму розгляду скарг громадян,  ознайомлення із зразками заяв від громадян та зразками повідомлень про проведення обробок полів засобами захисту рослин, що подаються господарствами до сільських, селищних рад, ОТГ та населення.

Під час заходу учасники розглянули питання накладення та зняття карантинного режиму на території області чи району, провели практичне заняття  щодо  складання та виставлення феромонних пасток.

Учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю з метою формування ефективного вирішення галузевих питань.