Літнє здоровлення та відпочинок в Миколаївській області

11.06.2019 11:09

Основними завданнями дитячих закладів оздоровлення та відпочинку є створення безпечних умов для перебування, належного харчування, медичного обслуговування, виховання, забезпечення охорони життя та здоров'я дітей, реалізація освітніх програм та змістовного дозвілля.

У Миколаївській області в зонах відпочинку Коблево, Рибаківка, Очаків, Морське під час оздоровчого сезону 2019 року буде функціонувати 24 позаміські закладів оздоровлення та відпочинку.

Станом на 10.06.2019 року вже розпочали роботу 20 позаміських закладів оздоровлення та відпочинку, 196 пришкільних відпочинкових таборів денного перебування дітей.

Напередодні оздоровчого сезону спеціалісти Держпродспоживслужби провели підготовчу організаційно-методичну роботу щодо організації оздоровлення дітей.

Облдержадміністрація видала розпорядження № 55-р від 27.02.2019 «Про затвердження заходів щодо реалізації в 2019 році Програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2019 - 2023 роки».

В області створено комісію із перевірки та прийняття закладів оздоровлення та відпочинку до роботи, до її складу увійшов представник Держпродспоживслужби в області.

Спеціалісти Держпродспоживслужби взяли участь у засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації, де були розглянуті наступні питання: «Про стан забезпечення населення якісною питною водою», в тому числі і в закладах оздоровлення та відпочинку; «Про забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя населення в літній період 2019 року».

Представники Держпродспоживслужби провели 28 нарад з керівниками закладів оздоровлення та відпочинку, керівниками органів місцевого самоврядування, міських та районних пришкільних відпочинкових таборів з денним перебуванням дітей, з медичними працівниками дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Водночас ГУ Держпродспоживслужби в Миколаївській області проводить широку інформаційну роботу, присвячену організації літнього оздоровлення дітей: розміщено 20 статей в пресі та на веб-сайтах з питань організації та проведення оздоровлення дітей, проведено 27 лекцій, 171 бесіда, інтерв’ю на телебаченні для програми «На варті якості», щодо здійснення оздоровлення дітей тощо.

Наразі проведено 235 перевірок закладів дитячого оздоровлення та відпочинку (комісійні, планові, позапланові санітарно-епідеміологічні обстеження).

За результатами проведених перевірок визначені заклади, які найкраще підготовлені: ДОТ «Політехнік-3», ОСТ «Лісотехнік», ДТС «Дубки», ПДЗОВ «Дельфін», ДСК «Спортіум», ОРК «Іскра», ДОТ «Морська хвиля», ПДЗОВ «Нептун-1», ДОК «Алий парус», які виконали на 100% пропозиції та рекомендації Держпродспоживслужби.

Слід відзначити покращення матеріально - технічної бази в наступних закладах оздоровлення та відпочинку:

-         побудовані нові житлові корпуси, господарські будівлі в ОСТ «Лісотехнік», ДОТ «Політехнік - 3», ФСТ «Динамо України»;

-         облаштовано сучасні спортивні майданчики в: ДСК «Спортіум», ПДЗОВ «Маяк», ДОТ «Морська хвиля»,  ФСТ «Динамо України»;

-         придбано нове обладнання для харчоблоку, нові меблі для корпусів: ДОТ  «Політехнік-3», ОСТ «Лісотехнік», ДСК «Спортіум», ДОТ «Морська хвиля»;

-         виконано ремонти систем каналізації, вентиляції, водопостачання, придбане нове санітарно-технічне обладнання: ДОК  «Алий парус», ОСТ «Лісотехнік», ДОТ «Морська хвиля», ПДЗОВ «Маяк».

З метою недопущення погіршення санепідситуації Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області на виконання доручення Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. від 24.04.2019№11964/1/1-19 на період здійснення оздоровлення розпочало перевірки закладів оздоровлення та відпочинку.