У рамках «АГРО-2019» обговорили ситуацію в галузі свинарства

05.06.2019 16:35

У рамках XXXI Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2019» представники Мінагрополітики, ветеринарної медицини та представники галузі свинарства провели круглий стіл «АГРО 4:0 Стан і перспективи тваринництва». Основну увагу учасники зустрічі зосередили актуальним питанням розвитку свинарства в Україні.

Від Міністерства аграрної політики та продовольства України участь у круглому столі взяла заступник директора Департаменту аграрної політики та сільського господарства Олена Альшанова. Держпродспоживслужбу представили директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Борис Кобаль та начальник Управління здоров'я та благополуччя тварин  Микола Сонько. Також в дискусії взяв участь директор ДП «Агентство з ідентифікації та реєстрації тварин» Ігор Клименок.

Учасники зустрічі проаналізували епізоотичну ситуацію в країні щодо африканської чуми свиней та окреслили спільні дії щодо досягнення позитивних результатів на шляху скорочення динаміки поширення цього захворювання.

Також представники галузі свинарства були ознайомлені з останніми новаціями в питаннях здійснення ідентифікації та реєстрації тварин. Зокрема, було поінформовано про прийняті зміни до порядку ідентифікації та реєстрації свиней наказ Мінагрополітики від 10 травня 2019 року № 243 «Про затвердження змін до Порядку ідентифікації та реєстрації свиней» та знаходиться на державній реєстрації. Відповідно до зазначеного документа змінені: бланк реєстраційної картки господарства, бланк реєстраційного свідоцтва свиней, відомість переміщення та вигляд зразка бирки для ідентифікації та реєстрації свиней.

Під час круглого столу було наголошено, що відповідальне ставлення до забезпечення біобезпеки у свиногосподарствах та переміщення тварин у супроводі ветеринарних та ідентифікаційних документів є надзвичайно важливим елементом у забезпеченні епізоотичного благополуччя країни.

Сторони домовилися про подальший обмін думками, плідну співпрацю та конструктивний діалог.