На Житомирщині фахівці Держпродспоживслужби провели семінар для представників закладів громадського харчування

03.06.2019 09:49

31 травня 2019 року у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Житомирській області за ініціативи фахівців управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини  спільно з представниками ГО «Союз споживачів та підприємців» відбувся  семінар на тему «Впровадження системи НАССР у закладах громадського харчування, переваги стандартизації, лабораторний та державний контроль».

Захід орієнтований на представників закладів громадського харчування, які мають на меті привести господарську діяльність у відповідність вимогам чинного законодавства, оптимізувати бізнес-процеси, підвищити довіру споживача та власне рейтинг закладу. До участі у семінарі долучились близько 100 суб'єктів господарювання області.

Відкрив семінар перший заступник начальника Головного управління в Житомирській області Ігор Волківський, який коротко ознайомив присутніх із повноваженнями та основними напрямками  діяльності Держпродспоживслужби. Він зазначив, що сьогодні система НАССР покладена в основу управління безпечністю харчових продуктів найкращими світовими виробниками. Належна реалізація НАССР дозволяє не тільки знизити певні ризики, а ще й дозволяє значно удосконалити роботу закладів громадського харчування.

У ході проведення семінару присутні детально розглянули законодавчі вимоги щодо впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів та особливості здійснення контролю з боку держави.

В.о. директора Житомирської Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби  розповіла про важливість та необхідність здійснення  державного лабораторного контролю у закладах громадського харчування, як основа дієвості впроваджених заходів системи НАССР.

Аудитор систем управління безпечністю харчових продуктів да директор ТОВ «Тестметрстандарт» детально ознайомив присутніх з етапами та процесами впровадження системи НАССР.

Фахівці управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини  ознайомили  присутніх про кінцеві терміни впровадження систем контролю виробництва безпечної харчової продукції.

Захід проходив дуже активно, у форматі відкритого діалогу, учасники семінару мали змогу отримати інформативні та змістовні відповіді на свої питання.