У Вінниці Держпродспоживслужба та бізнес обговорили безпечність харчових продуктів

29.05.2019 16:28

29 травня 2019 року на базі Вінницького регіонального центру «Квадрат» відбувся інформаційний семінар «Впровадження системи НАССР як складової частини побудови системи безпеки та якості харчових продуктів».

Захід був організовано спілкою підприємців «Стіна» за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

Участь у семінарі взяли оператори ринків торгівлі харчовими продуктами та сфери громадського харчування.

У якості спікерів виступили представники відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області та експерти з розробки та впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів на підприємствах харчової промисловості.

Присутні розглянули питання продовольчої безпеки в умовах гармонізації українського харчового законодавства з вимогами ЄС, стандарти харчової безпеки та доцільності їх застосування.

Також учасники обговорили застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) та розглянули основні аспекти процедур державного нагляду (контролю).