У Львові відбулася спеціалізована виставка «Молочний форум»

28.05.2019 17:10

Представники державного підприємства «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» взяли участь у спеціалізованій виставці «Молочний форум», яка відбулася у Львові та яку організувала Львівська аграрна дорадча служба спільно з ЕКСПО Львів та Проектом «Розвиток молочного бізнесу в Україні».

У форумі також взяли участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства України, канадські консультанти проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні», молочних господарств, сімейних ферм, кооперативів, університетів, наукових установ.

ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» стало учасником та співорганізатором панельної дискусії на тему «Створення центру даних у молочному скотарстві України», яка відбулася у межах форуму.

В рамках панельної дискусії керівник Нідерландсько-українського молочного центру Віма Вісманса ознайомив учасників із досвідом створення дата-центрів у країнах Євросоюзу, а менеджер проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні» Мартен Боріваж розповів про досвід Канади та цілі Проекту  щодо обліку інформації про корів та її застосування.

Фахівці ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин» ознайомили учасників із особливостями функціонування Єдиного державного реєстру тварин, обліку даних реєстру та їх аналізу, взаємодією Єдиного державного реєстру тварин з Єдиним державним реєстром ветеринарних документів та лабораторіями з проведення досліджень/випробувань біологічного матеріалу.

Також представники Агентства висвітлили роботу, що ведеться стосовно розробки та вдосконалення програмного продукту Єдиний державний реєстр тварин, можливості його розвитку та концепцію обміну інформації і наголосили, що основним завданням Агентства залишається побудова надійної та достовірної системи простежуваності за обігом тварин і продукції тваринного походження, забезпечення власників необхідною інформацією про їх тварин.