Инші документи

«Екватор» проведення семінарів HACCP відбудеться в Дніпрі

25.04.2018 00:00

Українська зернова асоціація запрошує представників зернозберігальних підприємств Дніпропетровської, Запорізької, Донецької областей на безкоштовний практичний семінар «Впровадження системи НАССР на елеваторах України», що відбудеться 27 квітня 2018 року (початок о 09:30) в місті Дніпро (вул. Сергія Єфремова, 25).

Такий семінар вже проведено в Києві, Полтаві, Харкові, Тернополі на черзі – решта 5 міст: Вінниця, Кропивницький, Херсон, Миколаїв та Одеса. Таким чином, в місті Дніпро відбудеться «екватор» серії семінарів. Реєстрація на практичний семінар за посиланням: https://goo.gl/forms/d1ucXZVuNX1WPtz83.

Як пояснюють в УЗА, система НАССР це інструмент управління, який можна застосувати до широкого кола простих та складних операцій, і не обмежується великими організаціями. Основною метою впровадження системи НАССР є забезпечення безпеки харчової продукції та кормів на всіх етапах харчового ланцюга «від лану - до столу». Таким чином, впровадження системи НАССР на елеваторах не лише гарантуватиме безпечність вітчизняного зерна під час зберігання та транспортування, але і забезпечить конкурентні переваги та інвестиційну привабливість підприємства, а також підвищить економічний інтерес до українського зерна на міжнародній арені.

З метою роз’яснення законодавчих змін, що стосуються впровадження процедур НАССР на вітчизняних зернозберігальних та зернопереробних підприємствах, Українська зернова асоціація організовує 5-ти годинні практичні семінари на тему: «Впровадження системи НАССР на елеваторах України», що відбудуться в 10 містах України: Київ, Вінниця, Тернопіль, Полтава, Кропивницький, Дніпро, Харків, Херсон, Миколаїв та Одеса.

Захід проходить за підтримки ЄБРР в рамках ініціативи EU4Business, а також за сприяння Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, та Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Графік проведення безкоштовних семінарів:

Місто

Дата

Рекомендовані області

Дніпро

27.04.2018

Дніпропетровська, Запорізька, Донецька

Вінниця

18.05.2018

Вінницька, Хмельницька

Одеса

25.05.2018

Одеська

Кропивницький

01.06.2018

Кіровоградська

Херсон

22.06.2018

Херсонська

Миколаїв

27.06.2018

Миколаївська

*Дата проведення може змінюватися. Інформацію про можливі зміни в календарі та адресу проведення Вам буде надіслано на електронну пошту, що вказана під час реєстрації

Нагадаємо, 20 вересня 2015 року набув чинності Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Зазначений закон передбачає впровадження в Україні європейської моделі системи гарантування безпеки і якості продуктів харчування, що базується на процедурах HACCP. Також, 21 грудня 2017 ухвалено Закон України «Про безпечність та гігієну кормів», відповідно до якого, вимоги по впровадженню системи НАССР розповсюджуються на операторів ринку кормів, що здійснюють виробництво, обіг та використання кормів. Основною метою впровадження системи НАССР є гармонізація та адаптація вітчизняних стандартів у сфері якості та безпеки харчових продуктів та кормів до законодавства Європейського Союзу.

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів є основним регулятором ринку харчових продуктів в Україні, яка здійснює державний контроль за впровадженням постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).Відповідно до законодавства України, Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, починаючи з 20 вересня 2018 року має право перевіряти потужності, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких відсутні необроблені інгредієнти тваринного походження на предмет впровадження системи HACCP.

Участь в семінарі для представників елеваторів безкоштовна за умови попередньої реєстрації. Для реєстрації необхідно заповнити онлайн форму https://goo.gl/forms/d1ucXZVuNX1WPtz83 . Просимо надати ваші реєстраційні дані зазделегідь, але не пізніше ніж за 5 днів до проведення семінару у вашому регіоні.

Для отримання додаткової інформації щодо участі в семінарі, будь ласка, звертайтесь до Української зернової асоціації на електронну адресу inbox@uga.kiev.ua або за телефоном +380444923968.

Інформаційна довідка:

HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Points – Система аналізу небезпек і контролю (регулювання) в критичних точках – система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, що є визначальними для безпечності харчових продуктів. ПРОГРАМА

практичного семінару

«Впровадження системи HACCP на елеваторах України»

27.04.2018

м. Дніпро, вул. Сергія Єфремова (попередня назва Ворошилова) 25,

корпус Аграрного університету, аудиторія 342

09.30 – 10.00

ПРИБУТТЯ ТА РЕЄСТРАЦІЯ УЧАСНИКІВ

10.00 – 10.05

Привітання учасників семінару

Представник УЗА

10.05 – 10.15

Вступне слово. Мета заходу.

Представник УЗА

10.15 – 10.30

План здійснення комплексних заходів державного нагляду (контролю)

Представник ДПСС

10.30 – 10.45

Програма ЄБРР щодо підтримки впровадження системи HACCP на підприємствах харчової галузі

Представник ЄБРР

10.45 – 11.15

Вимоги нового харчового законодавства щодо ролі та відповідальності операторів ринку за безпечність харчової продукції та кормів.

Експерт

11.15-11.30

Порядок реєстрації потужностей

Експерт

11.30 – 12.30

ПЕРЕРВА НА КАВУ

12.30 – 13.00

Вимоги та впровадження системи аналізу небезпек і контролю (регулювання) в критичних точках

Експерт

13.00 – 14.00

Гігієнічні вимоги – програми-передумови НАССР

Експерт

14.00 – 15.00

Обговорення. Завершення семінару