Инші документи

Інспектори Держпродспоживслужби отримають сертифікати HACCP на право проводити аудит харчових підприємств

19.02.2018 00:00

22 лютого 2018 р. відбудеться вручення сертифікатів провідних аудиторів НАССР представникам Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, які успішно завершили трирічне навчання з проведення аудитів харчових підприємств. Навчання було проведено Проектом, що фінансується ЄС, «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні».

Під час заходу експерти Проекту ЄС розкажуть як тепер проходитимуть перевірки харчовиків та чому навчилися аудитори НАССР. Також буде презентовано інформаційну систему планування та проведення інспекцій Держпродспоживслужби, яку було розроблено на кошти Європейського Союзу.

Час проведення заходу: 22 лютого 2018 р., 14:00-16:30. Початок реєстрації – 13:30

Адреса заходу: Готель «Русь», конференц-зал А, вул. Госпітальна, 4, м. Київ, Україна

Участь у врученні сертифікатів від Держпродспоживслужби візьме Голова Володимир Лапа. Також у заході візьмуть участь представники Міністерства аграрної політики та продовольства України; Представництва Європейського Союзу в Україні; Проекту ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні»

Запрошуємо представників ЗМІ!

Акредитація для ЗМІ відкрита до 10:00 22 лютого 2018 р. за тел.: +38 067 2092723 або е-поштою i_protsenko@ukr.net

Довідкова інформація:

Проект «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» є частиною фінансованої Європейським Союзом Програми всеохоплюючої інституційної розбудови (Comprehensive Institution Building Programme – CIB) у сфері безпечності харчових продуктів в Україні. Проект розпочав свою діяльність у березні 2014 р. Основною метою діяльності Проекту є сприяння вдосконаленню системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні за принципом «від лану до столу» шляхом приведення законодавства України, інституційної інфраструктури та системи державного контролю у відповідність до регуляторної та адміністративної політики і практик ЄС.

НАССР – упереджувальна система, яка ідентифікує, оцінює і контролює небезпечні фактори, важливі для безпечності харчових продуктів. Оператори ринку повинні впровадити постійно діючі процедури, що засновані на принципах системи НАССР.