Держпродспоживслужба та GD Animal Health обговорили можливості співробітництва у сфері забезпечення здоров’я тварин

03.07.2019 14:50

03 липня 2019 року Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа зустрівся з представниками компанії GD Animal Health, яка спеціалізується на ветеринарному контролі та моніторингу здоров’я тварин і тісно співпрацює з урядом Нідерландів і агросектором.

У зустрічі також взяли участь заступник Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко, фахівці ветеринарної медицини та директор ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин».

Представники GD Animal Health презентували програмне забезпечення Plexus для моніторингу стану здоров’я стада на тваринницьких комплексах для зниження використання антибіотиків та активного моніторингу здоров’я тварин.

Компанія зацікавлена у розвитку регіональних програм співробітництва, використовуючи переваги приватно-державного партнерства.

Як наголосив Володимир Лапа, Держпродспоживслужба високо цінує будь-які можливості налагодження продуктивної співпраці, вивчення міжнародного досвіду та обміну досвідом у сфері забезпечення здоров’я тварин та ефективного зниження рівня використання антибіотиків в Україні.

«У своїй діяльності ми насамперед маємо на меті забезпечення здоров’я тварин, що в кінцевому результаті дозволяє налагодити виробництво безпечних та здорових харчових продуктів для споживачів. Тому питання антимікробної резистентності для нашої держави стоїть досить гостро», - заявив Володимир Лапа.

За його словами, важливим також є підвищення кваліфікації лабораторних спеціалістів, навчання бізнес-спільноти та працівників ветеринарних лікарень через відповідні навчальні програми.

За результатами зустрічі сторони висловив сподівання на подальший конструктивний діалог та налагодження системного співробітництва.