Инші документи

Як змінилось виконання антитютюнового законодавства за останні 2 роки - результати громадського моніторингу ресторанів

01.02.2018 00:00

5 лютого об 11:00 розпочнеться прес-конференція в ІА “Укрінформ”, де будуть представлені результати громадського моніторингу щодо дотримання заборони на куріння в приміщеннях закладів ресторанного господарства.

Протягом грудня 2017 р. – січня 2018 р. волонтери коаліції громадських організацій “За вільну від тютюнового диму Україну” провели громадський моніторинг закладів ресторанного господарства з метою оцінити стан виконання Закону України № 2899-IV щодо заборони куріння у закритих приміщеннях кафе, барів, ресторанів  у 7 містах України (Києві, Житомирі, Черкасах, Харкові, Одесі, Львові, Івано-Франківську).

Результати моніторингу порівняють із даними 2015 року. Це дозволить побачити, як змінився рівень виконання закону, та які прогалини в українському законодавстві необхідно усунути.

Також під час заходу представники ГО “Життя”, Держпродспоживслужби та відомі ресторатори нададуть практичні рекомендації стосовно того, як споживачі можуть захистити своє право на вільне від тютюнового диму повітря у приміщеннях кафе, барів та ресторанів.

Запрошені спікери:

  • Олег Оникієнко, голова Київської Асоціації Офіціантів, ресторатор;
  • Олег Кобельков, начальник відділу контролю за рекламою та дотриманням антитютюнового законодавства Департаменту захисту споживачів Держпродспоживслужби;
  • Олена Сібілєва, начальник відділу контролю за рекламою та дотриманням антитютюнового законодавства Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві;
  • Лілія Олефір, виконавча директорка ГО «Життя»;
  • Петро Король, юрист Центру Демократії та Верховенства Права.

Місце проведення: м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16, ІА «Укрінформ», 1 поверх.

Для контактної інформації: Тотовицька Оксана, медіа-координатор ГО «Життя», +38(063) 261 74 05, (044) 234 93 20, oksana@center-life.org.